GuruRam DLSA, marjinal topluluklar için adalete erişimi geliştirmek için doğru deneme girişimlerine başlıyor

gulay

New member
GURUGRAM, Pencap ve Haryana Yüksek Mahkemesi'nden Yargıç Sanjiv Berry Pazar günü, marjinal topluluklar için adalete daha iyi erişim sunmak için Bölge Hapishanesinde üç yasal yardım girişimi açıldı.

GuruRam DLSA, marjinal topluluklar için adalete erişimi geliştirmek için doğru deneme girişimlerine başlıyor

Bölge Hukuk Hizmetleri Otoritesi Gurugram'ın bir parçası olarak girişimler, mahkumlar için Nyay Setu Adli Yardım Köprüsü, Mahkumlar için Sangini Hapishane Kliniği ve Divyang Nyay Saayata Kendra'dır.

Adalet Berry'nin bölge ve toplantı yargıç Subhas Mehla ile birlikte olduğu resmi bir açıklamaya göre, Gururam Bhondsi Bölge Hapishanesini ziyaret etti ve yasal endişelerini ve adalete erişimin zorluklarını anlamak için yolcularla kişisel olarak etkileşime girdi.

“The Centrepiece of the Launch was Nyay Setu Legal Aid Bridge For Prisoners, A Two-Month Intensive Legal Aid Campaigned Designed to Bridge The Gap Betee Inmates And The Justice System Through A Structured, Data-Driven Approach to this Initiative ARE Dedicated Legal AID Teams Conducting One-on-one interviews with Inmates, Identifying Cases for Bail or Appeal, Preparing Paper Books, and Facilitating Court and Supreme Court Legal Services Committees for Effective Legal Representation, “Dedi Justice Berry.

İkinci girişim olan Sangini Mahkumlar için Hukuki Yardım Kliniği, kararlı gönüllü çalışmaları ve avukatlara düzenli ziyaretler yoluyla gizli, cinsiyete duyarlı yasal destek sağlamak için hapishane topluluğunda kurulduğunu söyledi.

Yetkili, bölge mahkemesi kompleksinde çalışacak üçüncü Divyang Nyay Saayata Kendra'nın, yasal ve bütünleştirici adalet durumunda tekerlekli sandalye kullanıcılarından destek, yasal tavsiye ve yardım sunan engelli insanlar için tek noktadan bir destek merkezi olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu girişimler, Anayasanın 39A maddesinin ruhunu gerçekleştirmek ve GuruM'deki adli yardım çerçevesini güçlendirmek için önemli bir adımdır.

Bu makale, metinde değişiklik yapmadan otomatik bir haber ajansı ile beslenmiştir.