GuruRams Amogh Bansal Tops Haryana, Jee -netzen 2025

gulay

New member
Delhi Devlet Okulu'nun (DPS) 17 yaşındaki bir öğrencisi olan Amogh Bansal, Sektör 45, Gurgaon, Ortak Giriş Sınavında (JEE) 29'luk bir tüm Hindistan rütbesini (AIR) ve Haryana Eyaletinde en yüksek değer olarak gördü.

Gururam'dan Amogh Bansal Cumartesi günü Gurugram'da Gurugram'da 99,99'luk bir persentil olarak sahne alacak. (HT fotoğrafı)

Bu sonuçla Amogh, Ulusal Teknoloji Enstitülerine (NITS) kabul etmeye hak kazandı ve şimdi 18 Mayıs'ta Hint Teknoloji Enstitülerinden (IIT'ler) birinde hayalini sürdürmesi için planlanan JEE ileri sınavına hazırlanıyor. Amodh, “Bana sevdiğim alandaki büyümenin çevresini ve farkındalığını vereceğim. Kodlama ve bilgisayar bilimi konusunda gerçekten tutkuluyum.” Dedi.

Sakin ve odaklanmış bir öğrenci olarak Amodh, JEEE'de Sınıf 9'da başladı ve okul çalışmalarına liderlik etti. Dikkat çekici bir şekilde, Koçluk veya Öğrenim Ücretleri yardımı olmadan Sınıf 10'daki CBSE Kurul Testlerinde yüzde 99,6 puanla şehri yönetti.

“Genellikle katı bir rutini takip ettim. Güne sabah 8 civarında başladım, bir rotada 5 ila 6 saat çalıştım, sonra bir mola, öğle yemeği ve akşamları 4 ila 5 saat daha feribotla çalıştım.” Dedi. “Stres anları vardı, ama gitar, basketbol veya bulmaca ve sudoku çözerek işleri dengede tutmaya çalıştım.”

Amodh, ailesine akademik yolculuğunda önemli bir rol oynadığını belirler. BT profesörü olan annesi Chandni Bansal, şirket dünyasını oğullarının yetiştirilmesine odaklanmak için terk etti.

“Amodh'un matematik ve mantıksal düşünceye olan ilgisini çok erken fark ettik. Bir ebeveyn olarak görevimiz onu gözlemlemek, teşvik etmek ve yönetmekti – onun için hiçbir konu veya kariyer yolu yoktu.” Dedi.

Chandni, ailenin evde nasıl dikkat dağıtıcı bir ortam verdiğini hatırladı. “Evde bir televizyonumuz var, ancak son dört yıldaki haberlerden başka bir şey için kullanılmadı. Onu sosyal medyadan da uzak tuttuk. Bu yaştaki çocuklar, odaklanmış ve içtenlikle bile dikkat dağıtıcı şeylerlere karşı çok hassastır.”

HSBC Bank başkan yardımcısı babası Sachin Bansal, zorlu bir işe rağmen eşit derecede yer aldı. “Ahlaki bir itmeye ihtiyaç duyduğunda onun için orada olmaya çalıştım” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Amodh'un bunalmış hissettiği günler vardı. Birlikte bir şeyler planladık, programlar yaptık, öncelikleri tartıştık ve hatta bir sonraki konsantre olmanız gerektiğini kontrol ettik. Her zaman yaygın bir çaba oldu.”

Amodh, “Şu anda tüm enerjimi yaklaşan teste koyuyorum. O zaman bilgisayar bilimi mühendisliğine girmeyi umuyorum ve gelecekte bir MBA veya MS'yi de inceleyebilirim. Ama ilk hedefim IIT'ye girmek.” Dedi.