Haryana, elektronik ve oyunları, oyun sektörlerini artırmak için yeni teknoloji yönergelerini tartıyor

gulay

New member
19 Mayıs 2025 06:08

Haryana'nın Endüstri ve Ticaret Bakanı Rao Narbir Singh toplantıya PWD Rast House'da liderlik etti

Haryana Hükümeti, Haryana Electronic System Tasarım ve Üretim (ESDM) Politika 2025 ve Design Haryana AVGC -XR (Animasyon, Görsel Efektler, Oyunlar, Comics, Genişletilmiş Gerçeklik) toplama ile tasarımları hakkında geri bildirim yapmak için Cuma günü Gurugram'daki paydaşların yüksek bir şekilde danışmasını sağladı.

Haryana, elektronik ve oyunları, oyun sektörlerini artırmak için yeni teknoloji yönergelerini tartıyor

Haryana'nın endüstri ve ticaret bakanı Rao Narbir Singh, PWD Rest House'daki toplantıya başkanlık etti ve Başbakan Nayab Singh Saini altında “sanayi liderliğindeki ekonomik büyümeye bağlı” olan devleti açıkladı. Singh, Haryana'nın “yerinde çalışan yönergeler oluşturmak için paydaşları aktif olarak dinlediğini” ve tasarımlar tamamlanmadan önce “tüm pratik ve yaratıcı önerilerin” dikkate alındığına söz verdiğini söyledi.

Endüstriler Bölümü Baş Teknoloji Sorumlusu Nitin Bansal, katılımcılara ESDM kılavuzunun Haryana'yı inovasyon merkezleri, beceri programları ve altyapı teşvikleri aracılığıyla elektronik üretiminin değer zincirinde önemli bir düğüm haline getirmeyi amaçladığını bildirdi. AVGC-XR kılavuzunu ekledi, yerel oyun ve iç içinde dijital olarak dijital sübvansiyonlar, eğitim ve kuluçka desteği ile teşvik edeceğini de sözlerine ekledi.

Corning Technologies Hindistan, Reliance Industries, Uygulamalı Malzemeler, Dell Technologies, Nodwin Oyunları, Winzo ve Hindistan Oyun Geliştiricileri Derneği yöneticileri danışma yaklaşımını memnuniyetle karşıladı. Bir temsilci, hükümetin sanayi işe alma istekliliğinin “diğer ülkeler için inovasyonlarını ve dijital ekosistemlerini artırmak isteyen bir ölçüt” olduğunu söyledi.

Kılavuzlar bu yılın ilerleyen saatlerinde tanıtılmadan önce Cuma günü konsültasyon planlanıyor. Hükümet, yetkililere göre, nihai yönergelerin yatırım yapmasını, iş üretmesini, yeni başlamalara yardım etmesini ve Haryana'nın bir teknoloji ve üretim merkezi olarak itibarını güçlendirmesini bekliyor.

Haberler / Şehirler / Guru / Haryana, elektronik ve oyunları, oyun sektörlerini artırmak için yeni teknoloji yönergelerini tartıyor

Daha az görmek