Haryana haftalık bir davanın ortasında bir Covid danışmanı yayınlar

gulay

New member
Haryana genelinde Covid 19 vakasında bir artıştan sonra, Devlet Sağlık Bakanlığı, tüm bölge sağlık görevlilerinin, gözetim ekiplerinin ve hastanelerin geliştirilmesi ve dikkatli kalması için listelendiği yeni bir danışma yayınladı. Entegre Hastalık Gözetim Programı'nın (IDSP) bir parçası olarak yayınlanan konsültasyon, geçtiğimiz haftada Gurugram'ın beşi Faridabad'dan ve her biri Yamunanagar ve Karnal'dan 15 yeni Covid 19 vakanın tespitini takip ediyor.

Sağlık Bakanlığı ayrıca tıbbi çalışanların COVID semptomları, vaka yönetimi ve devlet protokolleri aracılığıyla güncellemeleri için ferahlatıcı eğitim talep etmiştir. (HT Arşivi)

Yetkililerden hastanelerin özel grip yüksekliklerine adanmış olmalarını ve uygun yalıtım yataklarını, oksijen malzemelerini, KKD kitlerini, N-95 maskelerini, antibiyotikleri ve test kitlerini korumalarını sağlamaları istendi. Üst düzey sağlık departmanı memuru, “Hastaneler, özellikle sağlık personelinin maske takması gereken OPD ve acil durum istasyonlarında enfeksiyon önleme ve kontrol protokollerini kesinlikle takip etmelidir.” Dedi.

Bölüm ayrıca sağlık personelinin COVID semptomları, vaka yönetimi ve devlet protokolleri aracılığıyla güncellemeleri için ferahlatıcı eğitim talep etmiştir. Sivil cerrahlar ve bölge gözetim görevlilerine influenza benzeri hastalıkların (ILI) ve şiddetli akut solunum yolu enfeksiyonlarını (SAR) izlemeye devam etmeleri talimatı verilmiştir. Gözden geçirilmiş test stratejisine göre, Sari vakalarının% 100'ü ve ILI vakalarının% 5'i Covid-199 testlerinden geçmelidir.

“Tüm kamu ve özel kurumlar IDSP-Ihip portalına günlük veri yüklemek zorundadır.” Bölgelerden ayrıca istekliliği sağlamak için Hindistan Tıp Derneği (IMA) ile koordinasyon yapmaları istenir.

En fazla yeni vakanın bildirildiği Gururam'da, henüz hastanede kalış gerekmese de, sektördeki sivil hastanede olası onaylar için 10 10 yatak bir kenara bırakılmıştır. Covid-19-düğüm memuru Dr. Jai Prakash, “Bölge yönetimi yoğunlaştırılmış gözetim. Erken tespit ve zamanında izolasyon anahtardır.” Dedi.

Sağlık görevlileri, vatandaşlardan kalabalık yerlerde maske takmalarını, el hijyenini korumalarını, kamu tükürmesini önlemelerini ve semptomatikte evde kalmasını istedi. “Şimdiye kadar, çoğu hasta soğuk algınlığa benzer hafif semptomlar gösteriyor,” dedi. Ancak, geçen hafta gerçekleştirilen kesin pozitif oranı veya test sayısı açıklanmadı.

COVID-19'dan Nodal Subay Dr. Jai Prakash, “Bölge yönetimi izleme çabasını yoğunlaştırdı. Her iki bireylerin seyahat tarihini takip ediyoruz ve son zamanlarda temas etmiş olabilecek insanları tanımlıyoruz. Erken tespit ve zamanında izolasyon daha fazla iletimi önlemek için çok önemlidir.” Dedi. Sağlık departmanı ayrıca, soğuk, öksürük, ateş, vücut ağrısı veya yorgunluk gibi semptomlar geliştirirlerse vatandaşlardan tıbbi testler aramaları istendiği tavsiyelerde bulunmuştur. Özel odak noktası uluslararası ve hükümetler arası gezginlerdi, bölge izleme memurlarına bu tür insanları takip etmeleri talimatı verildi.