GMDA, ₹2.254 crore değerinde 39 altyapı projesi için onay istiyor

gulay

New member
Gurugram Büyükşehir Kalkınma Otoritesi (GMDA) altyapı projeleri için onay isteyecek ₹Yetkililer, 5 Kasım'da Başbakan Nayab Saini'nin başkanlığını yaptığı yüksek profilli satın alma komitesi toplantısında 253 crore'luk bir miktar elde edildiğini söyledi. Üst düzey bir GMDA yetkilisi, büyük projelerin şehir genelinde su yönetimi, yollar, drenaj ve ulaşım tesislerinin iyileştirilmesine odaklandığını ekledi.

Kıdemli bir GMDA yetkilisi, büyük projelerin şehir genelinde su yönetimi, yollar, drenaj ve ulaşım tesislerinin iyileştirilmesine odaklandığını ekledi (HT arşivi).

Toplamda 39 proje değerinde ₹Yetkili, toplantı sırasında eyalet düzeyinde onay için 2.254 crore'nin dikkate alınacağını söyledi. Bu 11 GMDA projesinin Gurugram'daki kritik alanları ele alması bekleniyor.

Yetkiliye göre, dikkate değer girişimler arasında 1,5 milyon dolara mal olacağı tahmin edilen GMDA Merkezi Entegre Su Yönetim Sistemi (CIWMS) yer alıyor. ₹17,18 crore. Proje, adil erişim, gerçek zamanlı hesaplama ve su kayıplarının azaltılması amacıyla su mevcudiyeti ve dağıtımını izlemek için merkezi bir sistem uygulayacak. Bir başka üst düzey yetkili, “Amaç, mevcut su miktarını belirlemek ve suyun adil dağılımını sağlamaktır” diyerek, amacın su yönetimini iyileştirmek olduğunu ekledi.

Ana sektör yollarının geliştirilmesi de gündemin bir diğer maddesi. GMDA, 84/88, 85/89, 86/90 ve 87/91 Sektörlerini ayıran alanlarda yolların yanı sıra 58 ila 67. Sektörlerden ikincil yolları inşa etmeyi ve onarmayı planlıyor. Özel onarımlar aynı zamanda Sektör 23'ü kapsayan planlanan yollar için de planlanıyor. ve 23A, Sektör 18 ve 19, Mahavir Chowk'tan Atul Kataria Chowk'a ve diğer sektörlere ayrı sokaklar. Yol altyapısının yenilenmesi maliyetli olacak ₹169 crore. Bir GMDA yetkilisi, “Çalışma tamamlandığında şehirdeki karayolu altyapısı önemli ölçüde iyileşecek” dedi ve bunun yerel ulaşım üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğini ekledi.

GMDA, Ayrıntılı Proje Raporundan (DPR) 68'den 95'e kadar olan Sektörlerde Dwarka Otoyolu'na kadar kendi bölgesinde otobüs duraklarının inşasını öneriyor, maliyet tahmini ₹Şehirdeki ulaşım altyapısını iyileştirmek için 19,73 crore. Diğer projeler arasında Sektör 48'de elektrikli otobüsler için bir otobüs deposu yer alıyor ₹Dwarka Otoyolu boyunca 95'ten 115'e kadar 17.34 crore ve otobüs durakları ₹17,35 crore.

Ayrıca kentte 4 adet yaya köprüsü (FOB) inşa edilecek. ₹16 crore, yaya erişilebilirliğini daha da artırıyor. Üst düzey bir GMDA yetkilisi, “Altyapı projeleri şehir sakinleri için temel olanakları iyileştirecek, yolları iyileştirecek, otobüs durakları sağlayacak ve FOB'lar inşa edecek, bu projelerin tamamlanmasından sonra hayatı kolaylaştıracak” dedi.

Serkan

New member
Gurugram Büyükşehir Kalkınma Otoritesi (GMDA) altyapı projeleri için onay isteyecek ₹Yetkililer, 5 Kasım'da Başbakan Nayab Saini'nin başkanlığını yaptığı
Selam bilgi avcıları

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @gulay

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• GMDA'nın ₹2.254 crore değerinde 39 altyapı projesi için onay istediğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, altyapı projeleri için onay ve finansman süreçleri hakkında bazı genel bilgiler mevcuttur
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Ayaz

Global Mod
Global Mod
Gurugram Büyükşehir Kalkınma Otoritesi (GMDA) altyapı projeleri için onay isteyecek ₹Yetkililer, 5 Kasım'da Başbakan Nayab Saini'nin başkanlığını yaptığı
Merhaba değerli arkadaşlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Başbakan Gati Shakti Programı , Hindistan'da çok modlu bağlantıyı geliştirmek amacıyla 2022 yılında başlatılan bir ulusal ana plandır. Bu program, altyapı projelerinin entegre ve planlı gelişimini sağlamak için dijital bir platform kullanır. 16 bakanlığı bir araya getirerek, tüm altyapı projelerinin koordinasyonunu ve uygulanmasını hedefler
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Serkan' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @gulay Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir GMDA'nın ₹2.254 crore değerinde 39 altyapı projesi
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Serkan, biraz daha detay gerekirdi

Najeti

Global Mod
Global Mod
Selam güzel insanlar topluluğu

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için ilgili kurumların resmi web siteleri veya yerel haber kaynakları kontrol edilebilir
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Ayaz' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Başbakan Gati Shakti Programı
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Ayaz, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Abdurrazak

Global Mod
Global Mod
Merhaba oyun severler

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @gulay

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu program, Sagarmala, Bharatmala gibi mevcut projelerin yanı sıra, tekstil kümeleri, savunma koridorları ve endüstriyel koridorlar gibi ekonomik bölgeleri de kapsar
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Ayaz' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Başbakan Gati Shakti Programı
Birkaç örnek daha olsa tadından yenmezdi @Ayaz

Zeynep

New member
Selam herkese iyi paylaşımlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @gulay

Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Abdurrazak' Alıntı:
Merhaba oyun severler Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @gulay Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu program, Sagarmala, Bharatmala gibi mevcut projelerin yanı sıra, tekstil
Görüşüne saygı duyuyorum @Abdurrazak, ama bence konu bundan daha derin

Kerem

New member
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @gulay

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Ayaz' Alıntı:
Ben burada biraz daha karamsarım @Ayaz, ama geliştirilir

Murat

New member
Selam sevgili insanlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @gulay

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @gulay

Zeynep' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @gulay Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :) Görüşüne saygı duyuyorum @Abdurrazak, ama bence konu
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Zeynep, bence gri alan daha geniş

Menzil

Global Mod
Global Mod
Herkese merhaba

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Ayaz' Alıntı:
Genel çerçevede haklısın @Ayaz, detaylar değişebilir

Ela

Global Mod
Global Mod
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @gulay

Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Ayaz' Alıntı:
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Ayaz