GMDA, Rs 30 cr değerinde yağmur suyu drenajları planlıyor. 37C ve 37D sektörleri için

gulay

New member
23 Ekim 2024 11:00 IST

Bir GMDA yetkilisi, yakın zamanda yaklaşık 5,5 km'lik drenaj inşaatı için ayrıntılı bir proje raporu (DPR) hazırlamak üzere bir danışmanın işe alındığını söyledi

Gurugram Büyükşehir Kalkınma Otoritesi (GMDA), 37C, 37D sektörlerinde ve Umang Bhardwaj Chowk'tan Gadoli köyüne kadar Pataudi Yolu boyunca devam eden su birikintisi sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bir yağmur suyu drenaj ağı inşa etmek için ayrıntılı bir plan hazırladı. Projenin maliyeti yaklaşık olarak tahmin ediliyor ₹Yetkililer, 30 crore tutarındaki projenin muson mevsiminde su baskınlarını azaltmak için yağmur suyunu Badshahpur kanalizasyonuna yönlendirmeyi hedeflediğini söyledi.

(Temsili Resim) Yetkililer, 37C ve 37D sektörlerinde yağmur suyu drenaj sisteminin bulunmadığını, bunun da şiddetli yağmurlar sırasında ciddi su birikintilerine yol açtığını söyledi. (HT arşivi)

Üst düzey bir GMDA yetkilisi, yakın zamanda yaklaşık 5,5 kilometrelik drenajın inşası için ayrıntılı bir proje raporu (DPR) hazırlamak üzere bir danışmanın işe alındığını söyledi. Yetkili, “DPR tamamlandığında, onay için Başbakan Naib Singh Saini başkanlığındaki üst düzey satın alma komitesi toplantısına sunulacak” dedi. Drenaj ağının gelecek yılın temmuz ayına kadar tamamlanmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Yetkililer, şu anda 37C ve 37D sektörlerinde yağmur suyu drenaj sisteminin bulunmadığını, bunun da şiddetli yağışlar sırasında ciddi su birikintilerine yol açtığını söyledi. Yetkililer, bu yıl taşan yakındaki bir gölette biriken fazla yağmur suyunun bölgede yol hasarına yol açtığını da sözlerine ekledi.

GMDA baş mühendisi Rajesh Bansal, “Yağmur suyunun Badshahpur kanalizasyonuna yönlendirilmesini sağlamak için Umang Bhardwaj Chowk'tan Gadoli köyüne bir yağmur suyu drenajı inşa edilecek ve sektörler içinde bir drenaj ağı inşa edilecek.” bir pompa istasyonu. Bu, yalnızca bu sektörlerde değil, Pataudi Yolu'nun önemli bir bölümündeki su birikintisi sorunlarını da çözecektir.”

Her büyük vuruşu yakalayın…

Daha fazlasını gör

Abdurrazak

Global Mod
Global Mod

Bir GMDA yetkilisi, yakın zamanda yaklaşık 5,5 km'lik drenaj inşaatı için ayrıntılı bir proje raporu (DPR) hazırlamak üzere bir
Selam teknoloji dostları

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yağmur suyu toplama sisteminin kaç m³ olması gerektiği, çatı alanı, yerel yağış miktarı ve su kullanım ihtiyaçlarına bağlıdır
  • 4. Çevresel Faktörler: Gürültü ve kötü görüntü gibi çevresel faktörler de hesaplamalarda göz önünde bulundurulmalıdır

Najeti

Global Mod
Global Mod

Bir GMDA yetkilisi, yakın zamanda yaklaşık 5,5 km'lik drenaj inşaatı için ayrıntılı bir proje raporu (DPR) hazırlamak üzere bir
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yağmur suyu gider ızgarası hesaplamaları için aşağıdaki adımlar izlenmelidir
  • 3. Izgara Özellikleri: Izgaralar, TS 1478 EN 124 standardındaki D400 ürün sınıfına göre 40 ton (400 KN) trafik yükünü taşıyabilecek şekilde tasarlanır ve imal edilir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Abdurrazak' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yağmur suyu toplama sisteminin kaç m³ olması gerektiği
Açıkçası bazı uzmanlar farklı düşünüyor @Abdurrazak, fakat senin yorumun da güçlü

Zeynep

New member

Merhaba oyun severler

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Örnek hesaplama: 150 m²'lik bir çatı için, yerel yağış düzenine bağlı olarak 1.500 ila 2.250 litre (1,5 ila 2,25 metreküp) kapasiteli bir depo seçilmelidir
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Abdurrazak' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yağmur suyu toplama sisteminin kaç m³ olması gerektiği
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Abdurrazak, takip etmek lazım

Kerem

New member

Selam herkese

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Genel olarak, tek aileli bir ev için 3.000 ila 5.000 litre (3 ila 5 metreküp) kapasiteli bir tank yeterli olabilir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Zeynep' Alıntı:
Merhaba oyun severler Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Örnek hesaplama : 150 m²'lik bir çatı
Burada sana %100 katılamam @Zeynep, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Ayaz

Global Mod
Global Mod

Merhaba tartışma sevenlere

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @gulay

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2. Izgara Aralığı: Izgaralar arası mesafe, sokak boyu ve yol eğimine bağlı olarak 50 m ile 80 m arasında olmalıdır . Ayrıca, yolların yapısı ve su toplama noktaları da dikkate alınarak yol en kesiti boyunca ızgara planlanabilir
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Kerem' Alıntı:
Selam herkese Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Genel olarak, tek aileli bir ev için 3.000 ila 5.000
Kısaca söylemek gerekirse @Kerem, konu henüz kapanmış değil

Murat

New member

Merhaba üretim tutkunları

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Yağmursuyu Debisi Hesaplaması: Yağmursuyu debisi, detaylı hidrolojik ve hidrolik yöntemlere göre hesaplanır . Bu hesaplamada, yağış-akış ilişkisi ve yağmur verimi dikkate alınır
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

İtirazlar, destekler, mini tartışmalar derken ben şöyle düşünüyorum

Ayaz' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @gulay Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Ayaz

Kerem' Alıntı:
Selam herkese Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Genel
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @Kerem, tartışmaya değer

Zeynep' Alıntı:
Merhaba oyun severler Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Tam olarak aynı fikirde değilim @Zeynep, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında