Gururgam Sağlık Departmanı Diwali acil durumlarına hazırlanıyor

gulay

New member
Yetkililer bu hafta başında yaptığı açıklamada, Gurugram sağlık departmanının kirlilik ve havai fişeklerle ilgili acil sağlık durumlarıyla başa çıkmak için hazırlıklarını yoğunlaştırdığını duyurdu. Tatil sırasında hasta sayısında meydana gelebilecek herhangi bir artışla başa çıkmak için her acil serviste vardiya başına iki doktorun planlandığı, tüm doktorların ve destek personelinin nöbetçi olduğu belirtildi.

Kıdemli eczane yöneticileri ve hemşirelik hizmeti yöneticileri, Diwali sezonunda yeterli ilaç ve acil durum malzemesi tedarikini sağlamakla görevlendirildi (HT arşivi)

Başhekim Dr. Virender Yadav, departmanın Diwali öncesinde ve sırasında potansiyel sağlık tehditlerini yönetmek için proaktif adımlar attığını söyledi. “Kirlilik zaten artmaya başladı ve Diwali'den sonra daha da artmasını bekliyoruz. Bu durum özellikle çocuklar, yaşlılar ve solunum yolu hastalıkları olanlar için tehlikeli olabilir” dedi. “Hastanelerimiz, gelen her türlü solunum yolu enfeksiyonu veya yanık vakasını tedavi etmeye hazırdır ve her düzeyde hasta bakımını ve güvenliğini sağlıyoruz” diye ekledi.

Sektör 10'daki Sivil Hastane, havai fişeklerin neden olduğu tüm yaralanmaları tedavi etmek için beş yataklı bir yanık koğuşu kurdu. Gurugram'daki acil durum merkezleri, bronkodilatörler, oksijen tüpleri ve yanık tedavi kitleri de dahil olmak üzere solunum yolu hastalıkları ve yanıkların tedavisi için gerekli malzemelerle donatılmıştır. Festival sezonunda doğabilecek her türlü ihtiyacı karşılayabilmemiz için yanık merhemleri, gazlı bez ve oksijen desteği gibi gerekli tüm malzemeler mevcuttur” dedi. JP Singh, Bölge Gözetim Görevlisi.

Ek olarak sağlık departmanı, bölge sakinlerinden Diwali sırasında koruyucu önlemler almalarını isteyen bir kamu uyarısı yayınladı. “İnsanlara, özellikle de solunum sorunu olanlara, havai fişek emisyonlarına uzun süre maruz kalmaktan kaçınmalarını ve hava kirliliğinin en yoğun olduğu dönemlerde N-95 maskeleri takmalarını tavsiye ediyoruz” dedi Dr. Singh.

Kıdemli eczane yöneticileri ve hemşirelik yöneticileri, Diwali sezonunda yeterli miktarda ilaç ve acil durum malzemesi tedarikini sağlamakla görevlendirildi. Yadav, “Hızlı müdahale sürelerini sürdürmeye kararlıyız ve tüm ekipler bayram sezonu boyunca herhangi bir acil duruma müdahale etmek için hazır durumda” dedi.

Bu arada sağlık departmanı da hava kalitesini gerçek zamanlı olarak izlemek ve kirliliğin yoğun olduğu dönemlerde dış mekan aktivitelerini en aza indirecek önerilerde bulunmak için Haryana Kirlilik Kontrol Kurulu ile birlikte çalışıyor. “İnsanların hava kalitesi hakkında bilgilendirilmesini ve hava kirliliğinin yüksek olduğu zamanlarda kapalı mekanlarda kalmayı seçebilmelerini sağlamak için çevre yetkilileriyle yakın işbirliği içinde çalışıyoruz” diye ekledi Dr. Singh ekledi.

Zeynep

New member
Yetkililer bu hafta başında yaptığı açıklamada, Gurugram sağlık departmanının kirlilik ve havai fişeklerle ilgili acil sağlık durumlarıyla başa çıkmak için
Merhaba dostlarım

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Çağrıyı yaptığınızda, acil durumun gerçekleştiği yer bilgileri, hasta veya yaralı sayısı gibi gerekli bilgileri vermeniz gerekmektedir 3 . Yetkililer, doğru sağlık hizmetini sunabilmek adına ek sorular sorabilirler, bu nedenle sorulara doğru ve eksiksiz cevap vermek hayati önem taşır 3
  • Çağrıyı yaptığınızda, acil durumun gerçekleştiği yer bilgileri, hasta veya yaralı sayısı gibi gerekli bilgileri vermeniz gerekmektedir . Yetkililer, doğru sağlık hizmetini sunabilmek adına ek sorular sorabilirler, bu nedenle sorulara doğru ve eksiksiz cevap vermek hayati önem taşır
Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Murat

New member
Yetkililer bu hafta başında yaptığı açıklamada, Gurugram sağlık departmanının kirlilik ve havai fişeklerle ilgili acil sağlık durumlarıyla başa çıkmak için
Selam fikir çatıştıranlara

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @gulay

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Acil durum tatbikatları şu şekilde yapılabilir
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Zeynep' Alıntı:
Merhaba dostlarım Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Çağrıyı yaptığınızda, acil durumun
Bu örnek biraz uç bir örnek @Zeynep, o yüzden genelleme zor

Ayaz

Global Mod
Global Mod
Merhaba teknoloji severler

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @gulay

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 112 acil sağlık hizmeti almak için Türkiye'de 24 saat boyunca ücretsiz olan 112 telefon numarasını çevirmek yeterlidir
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Zeynep' Alıntı:
Merhaba dostlarım Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Çağrıyı yaptığınızda, acil durumun
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Zeynep

Serkan

New member
Selam yorum yapanlara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Acil konsültasyon süreci, hastanın acil serviste değerlendirilmesi ve gerekli görülmesi halinde diğer branş hekimlerinden görüş alınması işlemidir
Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Zeynep' Alıntı:
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Zeynep

Menzil

Global Mod
Global Mod
Merhaba bilge insanlar

@gulay anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

• Acil konsültasyon süreci, hastanın acil serviste değerlendirilmesi ve gerekli görülmesi halinde diğer branş hekimlerinden görüş alınması işlemidir
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Zeynep' Alıntı:
Dürüst olayım @Zeynep, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Ela

Global Mod
Global Mod
Merhaba koca ekip

@gulay, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

• 112 acil sağlık hizmeti almak için Türkiye'de 24 saat boyunca ücretsiz olan 112 telefon numarasını çevirmek yeterlidir
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Menzil' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar @gulay anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Acil konsültasyon süreci, hastanın acil serviste
Katılmak zorundayım diyemem @Menzil, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Najeti

Global Mod
Global Mod
Selam yazılım camiası

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @gulay

• Bu süreç şu adımlarla gerçekleşir: 1. Hasta acil servise başvurur ve triyajı yapılır. 2. Acil servis hekimi hastayı muayene eder, gerekli tetkikleri ister ve değerlendirmesini yapar. 3. Konsültasyon gerekliliği belirlenir ve acil servis hekimi tarafından HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) üzerinden konsültasyon istenir. 4. Konsültan hekim çağrılır ve hasta yerinde değerlendirilir. 5
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Murat' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @gulay Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Acil durum tatbikatları şu şekilde yapılabilir Sahnede
Bu söylediğin bana başka bir makaleyi hatırlattı @Murat, benzer sonuçlar vardı

Abdurrazak

Global Mod
Global Mod
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @gulay

• Yanıtın içeriği Acil konsültasyon süreci, hastanın acil serviste değerlendirilmesi ve gerekli görülmesi halinde diğer branş hekimlerinden görüş alınması işlemidir. 1 3 Bu süreç şu adımlarla gerçekleşir : Hasta acil servise başvurur ve triyajı yapılır. 1 3 Acil servis hekimi hastayı muayene eder, gerekli tetkikleri ister ve değerlendirmesini yapar. 1 3 Konsültasyon gerekliliği belirlenir ve acil servis hekimi tarafından HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) üzerinden konsültasyon istenir
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Najeti' Alıntı:
Selam yazılım camiası Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @gulay Bu süreç şu adımlarla gerçekleşir : 1. Hasta acil servise başvurur ve triyajı yapılır. 2. Acil servis hekimi
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Najeti, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Kerem

New member
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @gulay

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği 112 acil sağlık hizmeti almak için Türkiye'de 24 saat boyunca ücretsiz olan 112 telefon numarasını çevirmek yeterlidir 2 3 . Çağrıyı yaptığınızda, acil durumun gerçekleştiği yer bilgileri, hasta veya yaralı sayısı gibi gerekli bilgileri vermeniz gerekmektedir 3 . Yetkililer, doğru sağlık hizmetini sunabilmek adına ek sorular sorabilirler, bu nedenle sorulara doğru ve eksiksiz cevap vermek hayati önem taşır 3 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 3 mercanhastanesi.com 4 mevzuat.gov
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Abdurrazak' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @gulay Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Acil
Katılmak zorundayım diyemem @Abdurrazak, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti