Haryana Orman Bakanı Aravallis'in koruma planlarını açıkladı

gulay

New member
Haryana'nın Sanayi ve Ticaret, Çevre, Orman ve Yaban Hayatı, Dış İşbirliği ve Sainik ve Ardh Sainik Refahı Bakanı Rao Narbir Singh, Pazartesi günü yaban hayatının korunması ve sürdürülebilir endüstriyel büyüme için kapsamlı bir plan açıkladı. HT'ye konuşan Singh, yeşil endüstriyel kalkınmayı teşvik etmenin yanı sıra, en önemli önceliklerinden birinin Aravalli bölgesindeki çevre ve yaban hayatıyla ilgili endişeleri de ele almak olacağını söyledi.

HT'ye konuşan Singh, daha fazla ihlalin önlenmesi için daha sıkı düzenlemelerin ve daha iyi izleme sistemlerinin uygulanacağına dair güvence verdi (HT fotoğrafı).

Singh'in vurguladığı önemli girişimlerden biri Jungle Safari projesiydi. “Kalbime çok yakın olan orman safari projesi hızla ilerliyor. Bunun Haryana'da eko-turizm ve yaban hayatının korunması için bir model olmasını sağlayacağız” dedi. Proje, başta Aravallı Tepeleri'ndeki leoparlar olmak üzere bölgenin yaban hayatı için bir koruma alanı oluşturmayı ve safariyi hem bir koruma faaliyeti hem de turistik bir çekim noktası olarak konumlandırmayı amaçlıyor. Gelişmelerden haberdar olan yetkililer, girişimin yerel ekoturizmi artırması ve biyoçeşitliliği korurken eyalet ekonomisine katkıda bulunmasının beklendiğini söyledi. Yetkililer, Haryana Gurugram'daki Aravalli Jungle Safari projesinin ilk aşamasının 2025 yılına kadar tamamlanmasının beklendiğini ekledi.

Ancak Aravalli bölgesi, yasadışı madencilik ve izinsiz inşaat da dahil olmak üzere çok sayıda çevre sorunuyla karşı karşıyadır. Singh bu sorunları kabul etti ve bu faaliyetleri engellemek için daha güçlü yaptırım mekanizmalarının uygulamaya konulacağını kaydetti. “Yasadışı madencilik ve Aravallis'e tecavüzler uzun süredir bir sorun. Bu kırılgan ekosistemi korumak için izlemeyi ve uygulamayı güçlendireceğiz” diye ekledi Singh.

Singh, özellikle yaşam alanı olarak ormana bağımlı olan leoparları ve diğer yabani hayvanları korumak için, yasadışı madencilik ve inşaata son verilmesinin en önemli öncelik olduğunu ekledi.

Yetkililer, Aravallis'in koruma altındaki alanlarında izinsiz çiftlik evlerinin inşa edilmesinin de endişe verici olduğunu söyledi. Singh, Pencap Arazi Koruma Yasası (PLPA) gibi arazi koruma yasalarına uymanın önemine dikkat çekerek, daha fazla tecavüzü önlemek için daha sıkı düzenlemelerin ve daha iyi izleme sistemlerinin uygulanacağına dair güvence verdi.

Bu arada sanayi sektöründe Singh, Haryana'daki ekonomik büyümenin çevre koruma politikaları doğrultusunda devam edeceğine söz verdi. Endüstriyel kalkınmanın sürdürülebilir olması gerektiğini vurguladı. Singh, “Sanayiyi sürdürülebilir uygulamaları benimsemeye teşvik edeceğiz ve endüstriyel büyümenin ormanlarımız veya yaban hayatı pahasına gerçekleşmemesini sağlayacağız” dedi. Planları arasında yeşil yatırımları çekmek için yabancı iş birliğini teşvik etmek ve eyalette sorumlu üretim uygulamalarını teşvik etmek yer alıyor.

Zeynep

New member
Haryana'nın Sanayi ve Ticaret, Çevre, Orman ve Yaban Hayatı, Dış İşbirliği ve Sainik ve Ardh Sainik Refahı Bakanı Rao Narbir Singh, Pazartesi günü yaban
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @gulay

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Haryana Orman Bakanı'nın Aravallis'in koruma planlarını açıkladığına dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Aravallis ile ilgili bazı koruma planları ve tartışmalar hakkında bilgiler mevcuttur

Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Ela

Global Mod
Global Mod
Haryana'nın Sanayi ve Ticaret, Çevre, Orman ve Yaban Hayatı, Dış İşbirliği ve Sainik ve Ardh Sainik Refahı Bakanı Rao Narbir Singh, Pazartesi günü yaban
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Bu konular, Aravallis'in korunması için devam eden bir mücadeleyi yansıtmaktadır

Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Zeynep' Alıntı:
- Haryana Orman Bakanı'nın Aravallis'in koruma planlarını açıkladığına dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Aravallis ile ilgili bazı koruma planları ve tartışmalar hakkında bilgiler mevcuttur
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Zeynep

Ayaz

Global Mod
Global Mod
Merhaba düşünenlere

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @gulay

Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Ela' Alıntı:
- Bu konular, Aravallis'in korunması için devam eden bir mücadeleyi yansıtmaktadır
Burada sana %100 katılamam @Ela, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Abdurrazak

Global Mod
Global Mod
Selam gündemi takip edenlere

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @gulay

Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Ela' Alıntı:
Bu bakış açını anlıyorum @Ela, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Najeti

Global Mod
Global Mod
Herkese selamlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @gulay

Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Zeynep' Alıntı:
Burada sana %100 katılamam @Zeynep, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Menzil

Global Mod
Global Mod
Selam güzel topluluk

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @gulay

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Najeti' Alıntı:
Herkese selamlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @gulay Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin Burada sana %100 katılamam @Zeynep, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda
Katılmak zorundayım diyemem @Najeti, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Murat

New member
Selam gündemi takip edenlere

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @gulay

Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Ela' Alıntı:
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Ela, ben böyle düşünmemiştim

Kerem

New member
Selam düşünce insanları

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @gulay

Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Biraz mizahla karışık ama bendeki nihai fikir böyle

Menzil' Alıntı:
Selam güzel topluluk Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @gulay Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Menzil, özellikle pratik tarafı çok farklı

Murat' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @gulay Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm İlginç bir
Bu yorumun beni ikna etmedi @Murat, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

Najeti' Alıntı:
Herkese selamlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @gulay Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin Burada sana %100 katılamam
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Najeti