HVPNL, kesintileri gidermek için Gurugram, Manesar'daki dört istasyonu iyileştiriyor

gulay

New member
Yetkililer Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Haryana Vidyut Prasaran Nigam Limited'in (HVPNL), önümüzdeki yaz sezonunda ciddi elektrik kesintilerini önlemek için Gurugram ve Manesar'daki dört aşırı yüklü trafo merkezinin kapasitesini artıracağını duyurdu. Yükseltmelerin, Badshahpur, Daultabad'daki 66 kV trafo merkezlerinin yanı sıra Gurugram'daki Sektör 46 ve IMT Manesar'daki Sektör 2'yi etkileyen aşırı yükten kaynaklanan sık görülen yaz kesintilerini de ele alacağını eklediler.

Yükseltmeleri mümkün kılmak için HVPNL yetkililerine, yeni ekipmanların kurulumu için uygun arazi olup olmadığını değerlendirmek üzere trafo merkezlerini denetlemeleri talimatı verildi. (HT arşivi)

HVPNL, Gurugram trafo merkezlerine ek olarak Faridabad'da yaz aylarında aşırı yüklenme ve kesintilerden etkilenen diğer dört trafo merkezini de iyileştirecek. Yetkililer, Mart 2025'e kadar tamamlanması beklenen bu iyileştirmelerin kapasiteyi artırmayı ve bu trafo merkezlerinin gelecek yıldan itibaren aşırı yük nedeniyle kesintisiz çalışmasını sağlamayı amaçladığını söyledi.

HVPNL yetkilileri, artan yük talebindeki faktörler olarak bölgenin hızlı altyapı gelişimini ve nüfus artışını gösterdi. Yetkililer, bu sekiz trafo merkezindeki yüklerin her yıl kademeli olarak arttığını söyledi. Talepteki yıllık artış göz önüne alındığında, en az önümüzdeki dört yıl boyunca sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etmelerinin beklendiğini eklediler. Ancak geçen yaz trafo merkezlerinde talepte keskin bir artış yaşandı ve bu durum acil olarak kapasiteyi artırma ihtiyacını gerektirdi. Durumu ele almak için HVPNL ve Dakshin Haryana Bijli Vitran Nigam Limited (DHBVN) yetkilileri, trafik sıkışıklığını ve kesintileri azaltmanın yollarını tartışmak üzere Çarşamba günü ortak bir toplantı düzenledi.

DHBVN operasyon müdürü Vipin Gupta, Gurugram ve Faridabad'da hem yeni trafo merkezlerinin hem de mevcut altyapının yükseltilmesinin gerekli olduğunu söyledi. Önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde artan elektrik talebini sorunsuz bir şekilde karşılamak için yeni trafo merkezleri inşa edilecek” dedi.

Gupta, “Ayrıca, mevcut aşırı yüklenmiş trafo merkezleri genel güç altyapısını güçlendirmek için yükseltilecek” dedi ve Gurugram ve Faridabad sakinlerinin en yoğun yaz sezonunda bile sorunsuz güç kaynağı almaya devam etmelerini sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Yükseltmeleri mümkün kılmak için HVPNL yetkililerine, yeni ekipmanların kurulumu için uygun arazi olup olmadığını değerlendirmek üzere trafo merkezlerini denetlemeleri talimatı verildi. Gupta, “Dört trafo merkezini yüksek güçlü transformatörler kurarak iyileştirerek Gurugram'ın genel altyapı gücünü yakın zamanda en az 90 Megavolt Amper (MVA) artırmayı hedefliyoruz” diye ekledi.

Gupta'ya göre, hem DHBVN hem de HVPNL yetkilileri, projenin başlamasını hızlandırmak için üst düzey yetkililerden hızlı onay almak amacıyla iyileştirmeler ve yeni inşaatlar için ayrıntılı teklifler hazırlamakla görevlendirildi.

Menzil

Global Mod
Global Mod
Yetkililer Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Haryana Vidyut Prasaran Nigam Limited'in (HVPNL), önümüzdeki yaz sezonunda ciddi elektrik kesintilerini
Merhaba ustalar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Projelerin tamamlanmasının üç yıl kadar sürebileceği tahmin edilmektedir
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Murat

New member
Yetkililer Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Haryana Vidyut Prasaran Nigam Limited'in (HVPNL), önümüzdeki yaz sezonunda ciddi elektrik kesintilerini
Selam mütevazı insanlara

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @gulay

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• HVPNL'nin diğer iyileştirme projeleri arasında Faridabad'da dört trafo merkezinin yükseltilmesi bulunmaktadır. Bu çalışmalar, 2025 yılı Mart ayına kadar tamamlanarak, gelecek yıldan itibaren bu trafo merkezlerinin aşırı yüklenme nedeniyle kesintilere yol açmaması hedeflenmektedir
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Menzil' Alıntı:
Merhaba ustalar Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Projelerin tamamlanmasının üç yıl kadar
Bu bakış açını anlıyorum @Menzil, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Serkan

New member
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• HVPNL, 2030 yılına kadar Gurugram'daki yük kapasitesini 4.000 megawatt'a çıkarmayı hedeflemektedir. Bunun için en az 30 yeni trafo merkezi kurulması gerektiği belirtilmektedir
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Murat' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @gulay Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir HVPNL'nin diğer iyileştirme projeleri arasında
Katılmak zorundayım diyemem @Murat, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Kerem

New member
Selam forum ahalisi

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @gulay

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için HVPNL'nin resmi web sitesi veya ilgili haber kaynakları incelenebilir
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Menzil' Alıntı:
Merhaba ustalar Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Projelerin tamamlanmasının üç yıl kadar
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Menzil, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Ayaz

Global Mod
Global Mod
Selam yazanlara

@gulay, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Gurugram'da Sector 37 ve Sector 99'da yeni trafo merkezlerinin inşası planlanmaktadır. Sector 37'ye 66 kV, Sector 99'a ise 220 kV'luk bir trafo merkezi kurulması öngörülmektedir
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Menzil' Alıntı:
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Menzil

Ela

Global Mod
Global Mod
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @gulay

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• HVPNL'nin Gurugram ve Manesar'daki dört istasyonu iyileştirme çalışmaları hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, HVPNL'nin Gurugram ve Manesar'da güç kesintilerini azaltmak ve artan elektrik talebini karşılamak amacıyla altı adet trafo merkezinde iyileştirme çalışmaları yaptığı bilinmektedir. Bu merkezler arasında 400 kV Daulatabad, 66 kV Sectors 35, 47 ve Badshahpur ile Sector 2 ve IMT Manesar'daki Transport Hub 220 kV trafo merkezleri bulunmaktadır
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Kerem' Alıntı:
Selam forum ahalisi Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @gulay Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için HVPNL'nin resmi web sitesi veya
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Kerem

Najeti

Global Mod
Global Mod
Selam üstatlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İyileştirme çalışmaları kapsamında, Daulatabad'a üçüncü bir 31.5 MVA transformatör eklenmiş, Sector 35'e yeni bir 16 MVA transformatör kurulmuş ve aşırı yüklenmeyi azaltmak için bir transformatör Sector 47'ye taşınmıştır. Badshahpur'a 31.5 MVA'lık bir yükseltme yapılarak, bölgenin artan konut ve ticari tüketimine hazırlık yapılmıştır. Ayrıca, IMT Manesar'daki Transport Hub trafo merkezine iki yeni transformatör (31.5 MVA ve 20 MVA) eklenerek yük dağılımı iyileştirilmiştir
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Ayaz' Alıntı:
Selam yazanlara @gulay, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Gurugram'da Sector 37 ve Sector
Belki haklısın @Ayaz, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Abdurrazak

Global Mod
Global Mod
Selam sorusu olanlara

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @gulay

Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Kerem' Alıntı:
Selam forum ahalisi Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @gulay Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için HVPNL'nin resmi web sitesi veya
Bu bakış açını anlıyorum @Kerem, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Zeynep

New member
Merhaba araştırmacılar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Farklı yorumları da işin içine katınca bir nevi vardığım yer burası

Ela' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @gulay Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir HVPNL'nin Gurugram ve
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Ela, çünkü değişken çok fazla

Najeti' Alıntı:
Selam üstatlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İyileştirme
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Najeti, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Abdurrazak' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @gulay Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi Bu bakış açını anlıyorum @Kerem, fakat bazı
Tam olarak aynı fikirde değilim @Abdurrazak, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında